Közbeszerzési Hatóság

Pert nyert a Közbeszerzési Hatóság a Korrupciókutató Központtal szemben

A Fővárosi Törvényszék egy márciusi, jogerős döntésében megállapította, hogy utóbbi szervezet valótlan, manipulatív módon előállított adattartalmakat, valamint valós tényeket hamis színben feltüntetve közölt a Közbeszerzési Hatóság adatközlési gyakorlatáról a 2018 januárjában írt elemzésében.

Az egyházak hatékony közpénzfelhasználását segíti a Közbeszerzési Hatóság

Interaktív szakmai konferenciát szervezett a Közbeszerzési Hatóság a Miniszterelnökséggel együttműködésben azzal a céllal, hogy erősítse a magyarországi egyházi közösségek hatékonyságát a közpénzek felhasználása terén. A hazai egyházak 69,2 milliárd forint értékben folytattak le közbeszerzéseket a tavalyi évben, amely több mint 60 százalékos növekedést jelent a 2017-es értékhez képest, így a Közbeszerzési Hatóság kiemelt feladatának tartja, hogy a források hatékony felhasználását szakmai tudásmegosztással támogassa.

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága elfogadta a Közbeszerzési Hatóság 2018. évi beszámolóját

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága elfogadta a Közbeszerzési Hatóság 2018-as évre vonatkozó beszámolóját. A tavalyi év során 10 361 eredményes közbeszerzési eljárást folytattak le, összesen több mint 3 294 milliárd forint összértékben. A Közbeszerzési Hatóság 24 513 darab hirdetményt dolgozott fel és publikált a tavalyi esztendőben. A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások számát pedig a 4,8%-os alacsony szintre sikerült szorítani. A Közbeszerzési Hatóság az idén is folytatja az ajánlatkérők támogatását, valamint fenntarthatósági programját a zöldebb és innovatívabb közbeszerzések elterjesztése érdekében.