Közbeszerzési Hatóság

Minden közbeszerzés keretében elköltött 100 forintból 59-et a kkv-k nyertek 2019-ben

Rekordot döntött a magyar kis- és középvállalkozások térnyerése a közbeszerzési piacon:minden eredményesen lefolytatott 100 közbeszerzési eljárásból 87 darabot, minden közbeszerzésben elköltött 100 forintból pedig 59 forintot a kkv-k nyertek el 2019-ben - ismertette a Közbeszerzési Hatóság a szervezet évértékelő sajtótájékoztatóján. A rendezvényen elhangzott továbbá, hogy a versenyt korlátozó hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások száma 6 éve folyamatosan csökken, közel a tizenharmadára.

Innovációs témájú pályázatokat díjazott a Közbeszerzési Hatóság

Második alkalommal adta át a Közbeszerzési Hatóság az általa alapított Közbeszerzési Nívódíjat és Közbeszerzési Kiválósági Díjat. Az elismerésekre idén innovációs témakörben pályázhattak a közbeszerzési szereplők, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók, és felsőoktatási intézmények hallgatói. A díjak odaítélésénél a Közbeszerzési Hatóság célja az volt, hogy színvonalas, innovációs szempontokra is hangsúlyt fektető teljesítmények kerüljenek a szakmai figyelem középpontjába. A díjakat idén Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és Dr. Koltay András rektor adta át a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Erősödő agrárium: növekszik a beruházási kedv és egyre hatékonyabb a közpénzek felhasználása

Egyre erősödik a közcélú beruházások volumene a magyar agráriumban: a tavalyi évben az összes közbeszerzési eljárás több mint 5 százalékát ezen a területen folytatták le - ez összesen 175,9 milliárd forintot jelent, amely több mint négyszerese a 2017-es értéknek. A Közbeszerzési Hatóság így kiemelt feladatának tartja, hogy a források hatékony felhasználását szakmai tudásmegosztással segítse, ennek érdekében tartott szakmai konferenciát a szervezet az Agrártárca számára. A rendezvényen a miniszter és a Közbeszerzési Hatóság elnöke együttműködési megállapodást írt alá.